Google

Jutgen tres persones acusades de prevaricació urbanística a Tordera

divendres, 20 d'abril de 2018 18:03

Tordera | Imatge: Maps

L’Audiència de Barcelona jutjarà el proper dilluns 23 d’abril a tres persones acusades d’un delicte de prevaricació urbanística i d’un delicte de prevaricació urbanística en concurs ideal-medial amb un delicte de falsedat en document oficial. Segons avancen fonts judicials, els fets van succeir a Tordera en diferents anys.

Segons argumenta el fiscal del cas, un constructor i la seva dona van presentar instància a l’Ajuntament de Tordera, en la qual demanaven llicència municipal d’obres majors per a construir una nova edificació com a magatzem agrícola en unes parcel·les d’un polígon de la població on hi vivien. En aquesta petició es nomenava l’empresa que seria l’encarregada de la edificació, i aquesta tenia la mateixa adreça que els peticionaris. En l’esmentada sol·licitud s’acompanyava un projecte firmat per un tècnic i visat pel Col·legi d’Arquitectes de Catalunya amb la descripció de les obres, sense fer constar el propòsit de les mateixes. Les parcel·les estaven situades en sòl no urbanitzable i qualificat com a zona agrícola.

Una de les acusades, arquitecte municipal de l’ajuntament, va informar de manera favorable la tramitació de l’expedient, condicionant l’aprovació a la presentació d’un estudi i d’alguns informes. Malgrat això, una tècnica municipal de Medi Ambient de Tordera, va requerir els promotors a fi que justifiquessin la necessitat concreta de construir la nau com a explotació agrícola aportant contractes de cultiu, produccions previstes o qualsevol activitat econòmica que demostrés la necessitat de construir l’edificació objecte de la llicència.

Posteriorment es van presentar escrits a l’expedient en contra de la edificació per no estar lligada a cap activitat o explotació rústica, però les acusades van emetre de forma conjunta un informe favorable al projecte i l’alcalde va concedir la llicència d’obres, condicionada a que es destinés a un ús agrícola. Finalment es van fer obres pels constructors no autoritzades, que també van ser aprovades pels acusats. El fiscal demana 15 mesos de presó per a dues de les persones acusades, i 3 anys i 6 mesos per a la tercera.

Llegiu més a: Diari Maresme

 

Tiana estrena el primer bus directe a demanda

divendres, 20 d'abril de 2018 13:30

Foto: AMB

La línia de bus metropolità entre Tiana i l’Hospital Germans Trias (Can Ruti) de Badalona és la primera de Catalunya que serà a demanda, sota petició telefònica prèvia. La nova línia E33, posada en marxa per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), connectarà – de dilluns a divendres feiners – aquest hospital de referència del barcelonès nord amb el municipi maresmenc en només 20 minuts.

La inauguració d’aquesta línia ha anat a càrrec del director de Mobilitat i Transport de l’AMB, Joan Maria Bigas, i l’alcaldessa de Tiana, Esther Pujol.

.

Joan Maria Bigas ha destacat que les “petites actuacions d’aquestes característiques, a municipis amb volums de viatgers limitats, són les que veritablement acaben teixint la xarxa de transport públic i facilitant el seu ús a tots els ciutadans”. Bigas ha avançat també que actualment s’està desenvolupant una app per sol·licitar el servei a través del mòbil.

Per la seva banda, l’alcaldessa Pujol ha explicat que aquest bus és “el producte de molts anys de feina”. Pujol creu que la nova línia servirà per a millorar la qualitat de vida dels tianencs i les tianenques, perquè comunicarà Tiana amb l’Hospital de Can Ruti, un dels equipaments més importants de la comarca en matèria de salut.

Contacte

Per realitzar la petició del servei, cal trucar amb un mínim d’un dia d’antelació al telèfon 930.333.333, de dilluns a divendres (feiners), de 8 del matí a 6 de la tarda.

Llegiu més a: Diari Maresme

 

‘Oleanna’, de David Mammet, i la universitat com a ascensor social

divendres, 20 d'abril de 2018 12:38
 

Miguel Cabezas, premi d’Honor de fotografia del Festimatge de Calella

divendres, 20 d'abril de 2018 11:04

Foto: Festimatge

Calella celebra un any més el Festival de la Imatge de Calella (Festimatge), un esdeveniment que omple de cinema i fotografia el municipi maresmenc, i que inclou el Trofeu Torretes de Fotografia. El certamen de fotografies d’aquest any, la 42a edició, ha comptat amb la participació de 6.171 fotografies, de 455 autors de 62 països de tot el món, tan diversos com Birmània, Malàisia, Macau, Taiwan, Qatar, Vietnam, Xile, Uruguai, Canadà, Estats Units…, així com de diversos països europeus…

El guanyador del Premi d’Honor, el Trofeu Torretes de Fotografia, ha estat el fotògraf guipuscoà Miguel Cabezas, nascut a Irún i que resideix, actualment, a Madrid. La seva col·lecció de dotze fotografies, distribuïdes en cadascun dels cinc apartats de què consta el Trofeu, ha estat la millor valorada pel jurat. Els cinc apartats són fotografies monocromes de temàtica lliure, fotografies en color de temàtica lliure, fotografies en color relacionades amb el mar en tots els seus aspectes, fotografies en color sobre Costums i Tradicions Catalanes, i fotografies tema Creativitat.

El Trofeu Torretes de Fotografia lliura 118 premis i mencions, atorgats per la Federació Internacional de l’Art Fotogràfic (FIAP), la Confederació Espanyola de Fotografia (CEF), la Global Photographic Union (GPU), la Photographic Society of America (PSA) la Federació catalana de Fotografia (FCF), Imatges Sense Fronteres (ESF) i l’Ajuntament de Calella que lliura el premi a les Tradicions Catalanes.

Entre els premiats, es troben nombrosos autors d’altres països, que no tenen la possibilitat d’assistir al festival a recollir els seus guardons. S’espera, com ha succeït en edicions anteriors, que autors de tota Espanya sí participin a la Gala de Cloenda i lliurament de premis del proper 29 d’abril a la Sala Mozart de Calella. Entre ells, Diego Pedra de Cornellà de Llobregat (medalla d’or PSA), Jorge Ruiz Dueso de Madrid (medalla d’or FIAP), Pantelis Kranos de Xipre (medalla d’or CEF), Andreu Noguero de Sitges (Trofeu de l’Ajuntament a les Tradicions Catalanes), Adolfo Enríquez Calo de Santiago de Compostela (medalla d’or FCF), Juan Mariscal López de Arcos de la Frontera (medalla d’or PSA), Ángel Martínez Pérez de Amorebieta (medalla de plata GPU) o Juan José López Azurmendi de Bergara (medalla de d’or GPU), entre d’altres.

Galeria de fotografies

.

 

Llegiu més a: Diari Maresme

 

‘Isla de perros’, de Wes Anderson

divendres, 20 d'abril de 2018 10:22

‘Isla de perros’

Després de ‘Fantástico Sr. Fox’ (2009), el cineasta nord-americà Wes Anderson repeteix en el cinema d’animació tradicional stop motion amb ‘Isla de perros’. Aquest cineasta entregat a la comèdia estrambòtica i als personatges excèntrics retorna als ninots, com un il·lustrador, un titellaire. I es serveix d’animals amb propietats antropomòrfiques per esbossar amb originalitat i creativitat una inimitable pel·lícula futurista, un film d’anticipació d’ordre distòpic.

Ens trobem amb una societat regentada per un tirà de tics feixistes, el major Kabayashi. Un poder que venera als gats i persegueix els gossos malalts, afectats per diferents patologies, que són desterrats a una illa plena d’escombraries. En aquest immens abocador de deixalles els gossos han de sobreviure com poden, lluny dels seus propietaris. Els gossos protagonistes s’han organitzat en una banda canina de proscrits, una raça de desheretats que ha perdut tot el seu status i els seus antics privilegis de gossos de bona família.

.

Però en aquests femer d’indesitjables apareix un bon dia un nen japonès, Atari, que s’ha fugat de la societat per desplaçar-se a l’illa dels gossos exiliats a la recerca de la seva estimada mascota, Spots. En aquest punt, Atari i els seus imprevistos aliats intentarà revertir aquest estat de coses amb la col·laboració també d’un grupuscle de defensors dels animals i opositors al govern que actuen en terra ferma.

Anderson fabrica un film anòmal farcit d’humor tendre, a voltes incorrecte, de to desenfadat, i ens deixa una comèdia agredolça i inusual on regna la candidesa. Tot acompanyant d’una de típica banda sonora de la filmografia d’Anderson, amb molta percussió, que avança a un ritme desencaixat, com a batzegades, deixant una estranya i hipnòtica combinació dissonant de música i imatges i que acaba convertint el seu film en tota una experiència sònica.

Cartell de la pel·lícula

Ens trobem davant d’un film fascinant i encisador que transmet tota la calidesa de l’animació artesanal, on s’entona un cant a la camaraderia i es rendeix culte a la llibertat i la tolerància, tot encotonat enmig d’un alè poètic i meravellós de faula. També batega a ‘Isla de perros’ un manifest deix de japanisme, des d’homenatges a clàssics del cinema nipó com Kurosawa a fons pintats que recorden l’estil pictòric del país, entre altres referències.

Acabem recomanant, sempre que es pugui, viure i veure el cinema en la seva versió original, ja que en la present ocasió s’ofereix un suculent atractiu en l’apartat de les veus – on els gossos parlen en anglès -, veus sovint reconeixibles, pertanyents a actors i actrius com Bill Murray, Edward Norton, Scarlet Johansson o Frances McDormand.

Article: Joan Millaret Valls

Llegiu més a: Diari Maresme

 

Carme Ruscalleda obrirà un restaurant ‘pop-up’ aquest estiu

dijous, 19 d'abril de 2018 14:55

Carme Ruscalleda | Imatge: ruscalleda.cat

La cuinera Carme Ruscalleda obrirà un local efímer, un restaurant ‘pop-up’, el proper estiu en un estat europeu de la mediterrània. Segons ha avançat la xef santpolenca a l’ACN, la gastronomia mediterrània i asiàtica del Restaurant Sant Pau de Sant Pol de Mar es traslladarà els propers mesos de juliol i agost a un estat que, per ara, ha evitat concretar.

La posada en marxa d’aquest tipus de local coincideix amb el 30è aniversari de l’obertura del restaurant santpolenc – fundat l’any 1988 i reconegut amb tres estrelles Michelin – i, alhora, manté l’aposta internacional que va iniciar fa uns 14 anys quan va decidir obrir un establiment al Japó (Tòquio).

Llegiu més a: Diari Maresme

 

Concert Coral solidari a Calella

dijous, 19 d'abril de 2018 13:48

Cartell del concert | Disseny: Carme Guri

La Parròquia de Santa Maria i Sant Nicolau de Calella acollirà aquest divendres 20 d’abril, a les 20.30 h, un concert de Cant Coral a càrrec de les corals de l’Escola de Música Can Llobet. El concert serà a benefici del Projecte d’Educació Musical ‘Música Maestro’ de la República Dominicana.

Aquesta actuació, organitzada per l’Escola de Música Can Llobet amb la col·laboració de la Parròquia de Calella, comptarà amb la participació de la Coral l’Escarlet, el Cor de joves i el Cor d’adults de la mateixa escola.

“Música Maestro” és un projecte educatiu que té com a objectiu donar una formació musical bàsica als mestres de la comunitat rural de ‘Els guineos’ (Monte Plata, República Dominicana), perquè puguin realitzar activitats musicals de qualitat i estimular als seus alumnes actuals i futurs.

Llegiu més a: Diari Maresme

 

‘Leónidas el ratolí intrèpid’, de Mª Rosa de San Baldomero Torcal

dijous, 19 d'abril de 2018 10:03

.

El temor als ratolins hauria de ser completament infundat tenint com tenim llibres així. ‘Leónidas el ratolí intrèpid’ explica les divertides, entretingudes i pedagògiques aventures d’un ratolí barceloní, molt arrelat a la seva pàtria, que troba en el seu interior el seu destí: viatjar. Després de calçar-se les seves espardenyes i la seva barretina i acomiadar-se de la seva família, Leónidas emprèn un camí que li portarà a conèixer tres continents diferents.

Amb una estructura construïda a partir de dos fils argumentals que acaben confluint en un mateix, ‘Leónidas el ratolí intrèpid’ és un exemple perfecte per a nens i pares de com el natural és unir-se, compenetrar-se, amistar-se amb qui t’envolta, siguin iguals o diferents a tu. Leónidas és un ratolí que pensa com a humà i que un dia, després de passejar pel carrer i veure uns anuncis turístics, decideix emprendre un nou camí en la seva vida. Així, puja a un camió de fruites i es troba que, en descendir d’ell, està a Istanbul (Turquia). Allà, sempre acordant-se dels seus preocupats pares, començarà la seva obertura, el seu creixement, la seva maduresa, havent de construir la seva pròpia vida a partir de les seves accions, que sempre contindran útils ensenyaments per a tot nen que estigui llegint o escoltant el llibre a través de la veu dels seus pares. En l’altre fil argumental, elefants, hipopòtams i rinoceronts, entre els quals destacaran Zole, Tamo i Ronte, es veuran immersos en el seu desplaçament anual cap a les planes d’Àfrica en arribar l’època de pluges. Al llarg d’aquest desplaçament, el petit lector aprendrà sobre la diferència, la timidesa, la importància del paper de les mares dins d’una família, l’absència del pare, la valentia, el coratge i la felicitat.

Leónidas, pujat a un ferri que li encaminarà cap al continent asiàtic, es trobarà amb Mof, una extravagant mofeta egípcia que li portarà fins a Àfrica, on Leónidas coneixerà les piràmides i tota la màgia que embolica Egipte. Sempre admirat davant les obres tant de la naturalesa com a humanes, Leónidas absorbirà nous coneixements de cada segon viscut, demostrant que obrir la ment cap als altres és sempre motiu d’aprenentatge. A poc a poc, i ja coneixent el continent africà, Leónidas es veurà immers en una última aventura que ho endinsarà en el més profund d’Àfrica. Allà, després d’escoltar cops i forts sons, Leónidas es trobarà amb la migració dels paquiderms, els qui li demostraran de nou que la grandària, la raça, el sexe o l’edat no tenen importància si es mira amb el cor.

‘Leónidas el ratolí intrèpid’ és una interessant reflexió per a pares i fills sobre els beneficis de ser obert, de tenir sempre ànsia de coneixement, de com l’aprenentatge, si va sempre acompanyat del respecte i la bona educació, fa créixer a qualsevol individu. En definitiva, un conte amb el que es gaudeix aprenent mentre s’aprèn gaudint. Un encert segur.

Article: Víctor González

Als següents enllaços podràs adquirir el conte tant en castellà com en català i amb la compra de qualsevol dels dos entraràs en el sorteig d’un e-reader.

Conte en català
Conte en castellà

L’autora estarà venent el conte, juntament amb altres llibres seus de poesia, a la Plaça de l’Ajuntament de Premià de Mar la diada de Sant Jordi.

Llegiu més a: Diari Maresme

 

Agricultura aportarà 200.000 euros per a combatre la plaga del Tomicus

dimecres, 18 d'abril de 2018 11:09

Zona afectada pel Tomicus | Foto: Gencat

La Generalitat de Catalunya, a través del Departament d’Agricultura, ha doblat els ajuts a la Gestió Forestal Sostenible (PDR) i destinarà una partida de 200.000 euros per combatre exclusivament el decaïment del pi pinyer al Maresme i al Vallès Oriental afectats per l’escarabat Tomicus, una plaga que s’ha vist especialment afavorida per la sequera dels darrers anys. Aquesta nova línia d’ajuts ha de permetre l’actuació sobre 160 hectàrees més de forests afectades. A més, segons informen fonts de departament, aquesta superfície se li sumen les 80 hectàrees de forest sobre les quals es va actuar l’any 2016 amb un import destinat de 100.000 euros.

Aquests any les actuacions es concentraran en els municipis maresmencs d’Argentona, Dosrius i Mataró, que són els de major afectació. El treballs consisteixen bàsicament en tallar i triturar la fusta, l’únic mitjà que fins al moment s’ha demostrat efectiu per a la disminució d’aquesta plaga, impedint d’aquesta manera que les larves es facin adultes i evitant així la seva dispersió en zones properes. Les tallades s’han de fer entre els mesos de setembre i abril.

Constitució de la Taula | Foto: Gencat

Precisament, aquest dimarts 17 d’abril ha quedat constituïda a la seu del Consell Comarcal del Maresme (Mataró) la Taula de seguiment de l’afectació del Tomicus al Maresme. L’objectiu de la Taula és oferir un espai de coordinació i establir mecanismes de concertació entre les administracions territorials intervinents i el sector forestal associat. Les mateixes fonts han informat que l’objectiu principal és permetre una assignació eficient dels recursos públics destinats a combatre la plaga, amb independència de les administracions que els aportin. A més, la nova taula actuarà com a observatori de seguiment de l’evolució de la plaga i d’avaluació de les actuacions dutes a terme.

La taula està formada per representants del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, del Consell Comarcal del Maresme, de la Diputació de Barcelona i de les Associacions de propietaris forestals.

Llegiu més a: Diari Maresme

 

Agricultura aportarà 200.000 euros per a combatre la plaga del Tomicus

dimecres, 18 d'abril de 2018 11:09

Zona afectada pel Tomicus | Foto: Gencat

La Generalitat de Catalunya, a través del Departament d’Agricultura, ha doblat els ajuts a la Gestió Forestal Sostenible (PDR) i destinarà una partida de 200.000 euros per combatre exclusivament el decaïment del pi pinyer al Maresme i al Vallès Oriental afectats per l’escarabat Tomicus, una plaga que s’ha vist especialment afavorida per la sequera dels darrers anys. Aquesta nova línia d’ajuts ha de permetre l’actuació sobre 160 hectàrees més de forests afectades. A més, segons informen fonts de departament, aquesta superfície se li sumen les 80 hectàrees de forest sobre les quals es va actuar l’any 2016 amb un import destinat de 100.000 euros.

Aquests any les actuacions es concentraran en els municipis maresmencs d’Argentona, Dosrius i Mataró, que són els de major afectació. El treballs consisteixen bàsicament en tallar i triturar la fusta, l’únic mitjà que fins al moment s’ha demostrat efectiu per a la disminució d’aquesta plaga, impedint d’aquesta manera que les larves es facin adultes i evitant així la seva dispersió en zones properes. Les tallades s’han de fer entre els mesos de setembre i abril.

Constitució de la Taula | Foto: Gencat

Precisament, aquest dimarts 17 d’abril ha quedat constituïda a la seu del Consell Comarcal del Maresme (Mataró) la Taula de seguiment de l’afectació del Tomicus al Maresme. L’objectiu de la Taula és oferir un espai de coordinació i establir mecanismes de concertació entre les administracions territorials intervinents i el sector forestal associat. Les mateixes fonts han informat que l’objectiu principal és permetre una assignació eficient dels recursos públics destinats a combatre la plaga, amb independència de les administracions que els aportin. A més, la nova taula actuarà com a observatori de seguiment de l’evolució de la plaga i d’avaluació de les actuacions dutes a terme.

La taula està formada per representants del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, del Consell Comarcal del Maresme, de la Diputació de Barcelona i de les Associacions de propietaris forestals.

Llegiu més a: Diari Maresme

 

Pàgina 1 de 2

<< Inici < Anterior 1 2 Següent > Final >>
Bàner

El temps

Soporte OnLine

Assistencia Técnica

Centre de formació

Segueix-nos a ...
Catálogo de Ofertas
de SIL Informática

Alta en la lista de suscripción
Nombre:
email:

Baja en la lista de suscripción
email:   

Anuncis

SIL Informàtica Canet
Tot en informàtica de consum i de empresa.
Carrer Bofill i Matas, 3
08360 - Canet de Mar - Barcelona
Tel: 93 794 08 96
mari@infomercat.com
Pere Arañó Planas Assessor, S.L.P.U.
Assessoria jurídica, fiscal, laboral i comptable. Administració de comunitats i serveis immobiliaris.
Ronda Sant Domènec, 18
08360 - Canet de Mar - Barcelona
Tel: 93 794 27 21 - Fax: 93 794 05 98
IDMTC
Treballs de restauració de façanes i interiors d'habitatges, pintura decorativa i muntatges de produccions gràfiques per a publicitat, moda, etc.
Carrer Nou, 43
08360 - Canet de Mar - Barcelona
Tel: 93 795 42 31 - Fax: 93 795 42 31 Tel. mobil: 607 471 371
Finques Sant Cebrià
La teva immobiliària del Maresme: Cases, pisos, xalets i locals comercials.
Av. Maresme, 11-13
08396 - Sant Cebrià de Vallalta - Barcelona
Tel: 93 763 14 73 - Fax: 93 763 06 00
J. Pedrero e hijos, s.l.
Transport i Venda d'Àrids. Moviment de Terres. Murs de Conteción i Rocalles. Containers.
Carrer Cuba, 1
08360 - Canet de Mar - Barcelona
Tel: 93 794 16 05 - Fax: 93 794 16 05
Barcelona Taurina
La web taurina de Alberto Faricle
Desde mi optica
Visita nuestra web

Internet Speedtest

You are here:   Inici